24 Haziran 2011 Cuma

NEZİR KARAYÜN YENİDEN BAŞKAN..

Yerel Basın Birliği Derneği 3. Olağan Genel kurulunda üyelerin ortak kararı ile listesini hazırlayan Nezir Karayün genel kurulda tek liste ile seçime girerek, üyelerinin güvenoyunu aldı.

Seçime Tek Liste İle Gidildi
2005 yılında kurulan Yerel Basın Birliği Derneği kuruluşundan bu güne İstanbul genelinde yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu 3. gerçekleştirilen kongrede üyelerin desteği ile listesini hazırlayan Karayün, genel kurulda tek liste ile girdiği seçimde üyelerinin güvenoyunu alarak yeni bir döneme adım attı. Yeni dönemde çalışmalarının yalnızca İstanbul ilinde yayın yaran yerel basın mensuplarıyla olmayacağına değinen Karayün, “Türkiye genelinde yerel yayın yapan üyelerimizin de desteği ile birlikte yeni dönemimizde İstanbul’ dan Türkiye’ye açılan bir dernek olmak için çalışacağız. Geçtiğimiz dönemde yerel basının eğitimi ve gelişimi ile ilgili birçok projeyi hayata geçirdik, yeni dönemde yine Türkiye’ de ilkler sıralamasında gelen projelerde olacağız. Yerel basının sorunlarını ve çözüm önerilerini ulaştırdığımız Milletvekilleri ve Siyasi Parti genel başkanları ile temaslarımızı aralıksız devam ettireceğiz.

“Birlikte Güçleneceğiz”
Birlik olarak İstanbul 1.ve 2. Bölgede bulunan üyelerimizi ve bağlı bulundukları ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek yerel basının yerel yönetimlerce desteklemesini sağlayacağız. Yerel yönetimler demokrasinin ilk basamağıdır. Halk, kendini yönetenlerin hatalarını, başarılarını, başarısızlıklarını yerel basından doğrudan doğruya daha yakından öğrenme hakkına sahiptir. Bu hakkı yerine getirecek olan da yerel basındır. Bu amaç doğrultusunda hareket ederek, meslektaşlarımızın bulundukları bölgelerde ki sıkıntılarını birazda olsa hafifletmeyi hedefliyoruz. Yerel ve Ulusal Televizyon kanallarında Yerel Basının sorunlarını dile getirmeye sorunlarımıza yazılı ve görsel basında çözüm aramaya devam edeceğiz.

“Mesleğimizin Geleceği İçin Buradayız”
Mesleğimizin geleceği için buradayız, dediğim gibi asıl amacımız yerel basının derdine derman olabilmek ancak bunun dışında çok daha kutsal amaçlar güdüyoruz basın adına, T.C Anayasasının Demokrasi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ışığında düşünce ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi, Haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmadan kullanılabilmesi Yerel yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak üyelerinin kültürel gelişmesine ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak. Baskı ve haksızlığa uğrayan üyelerin hukuksal yollardan yapacağı mücadeleye önder olmak Gazete sahipleri ve çalışanlarının düşüncelerinden dolayı yadırganması engellenmesinin önüne geçebilmek sağlık ve güvenliğinin sağlanması  ekonomik çıkarlarının korunması, eğitilme temsil edilme bilgilendirilme haklarının toplumda ve kanunu yollarda aranması bizim derneğimizin bize göre kutsal  görevlerindendir” diyerek 3. dönemde listesine güven oyu vererek kendilerine yeni bir dönem açan üyelere teşekkür etti.
Haber: Yerel Basın Birliği Derneği ( YBBD )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder